20 juni 2024
19:00

Varbergs GIF FK

Referat: Lindome GIF - Varbergs GIF FK

Midsommarmatch mot serieledarna Varberg GIF FK hemma på Lindevi i 13:e omgången , vet inte om det kan bli bättre än så? Matchen börja lite försiktigt med flera djupledsbollar och några halvfarliga avslut från Varbergs djupledslöpande spelare. Zebrorna spelar ett stabilt och kontrollerat försvarsspel och börjar så sakteliga bygga sitt eget offensiva spel med ett lugnt och varierat passningsspel. Efter 10 minuter kommer Lindome fram i ett bra anfall inne i Varbergs straffområde för första gången i matchen. Varberg får inte undan bollen utan Zebrorna vinner tillbaka den två gånger om och Alex Rasheed kan med en äkta gammeldags tåpaj få in ledningsmålet. Styrkta av 1-0 målet tar Zebrorna över bollinnehavet mer och mer i matchen dels genom ett bra försvarsspel men också med ett varierat passningsspel som medför att Varberg får svårt att skapa ett eget spel. Matchen innehåller inte så många vassa målchanser med efter en dryg halvtimma startar Zebrorna ett anfall där Noah Mannerström Egvik spelar en djupledsboll till Kevin Fransson som vinner löpduellen och mycket kyligt placerar i 2-0 bakom Varbergs målvakt. Ett riktigt klass mål och en välförtjänt ledning för Zebrorna. Lindome spelar kontrollerat resten av halvleken utan att Varberg kommer till speciellt mycket farligheter mot hemmamålet.
Andra halvlek startar Zebrorna med ett koncentrerat och kompakt försvarsspel där man inte tillåter Varberg att komma till några speciellt fartliga avslut. Varberg spelar sig till ett par hörnor där den farligaste går rakt igenom hela straffområdet utan att vare sig någon Varbergsspelare eller hemmaförsvarare kommer åt bollen. Zebrorna fokuserar på ett koncentrerat försvarsspel där man tar sig fram i några vassa kontringsatacker. Efter 60 minuter resulterar ett av Lindomes anfall i en vänsterhörna som Donat Zejnullahu slår och inbytte Emil Karlsson resolut nickar in till 3-0. Resten av matchen koncentrerar sig hemmalaget på att först och främst försvara sig vilket man också gör mycket effektivt. Zebrorna vinner drabbningen efter en väl genomförd match både offensivt och defensivt där samtliga spelare gjorde en nästan prickfri insats och verkligen kul att få hålla nollan sista hemmamatchen före sommaruppehållet. Nu återstår det endast en match på våromgången och det är mot ett strakt Qviding på bortaplan om en vecka där Zebrorna får sikta in sig på revansch efter förlusten på Lindevi tidigare i våras. Kämpa!